Öppen casting för barnroller i Netflix-serie

Ännu en bestseller-serie ska bli tv-serie. Netflix söker just nu de två barnen som ska spela huvudrollerna i A Series of Unfortunate Events – och vem som helst kan söka.

De 13 ungdomböckerna som utgör A Series of Unfortunate Events är skrivna av Lemony Snicket, en pseudonym för författaren Daniel Handler. Böckerna har sålts i över 65 miljoner exemplar och översatts till 43 språk.

Historien har redan inspirerat till en film, Lemony Snickets berättelse om syskonen Baudelaires olycksaliga liv, som hade premiär 2004. Nu är det alltså dags för en tv-version om syskonen Violet, Klaus och Sunny Baudelaire, vars föräldrar dödats i en eldsvåda. De placeras hos släktingen greve Olaf (i filmen spelad av Jim Carrey), som planerar att mörda barnen för att komma åt den förmögenhet som de ärvt av sina rika föräldrar.
”När man letar efter fantastiskt material som passar både föräldrar och barn är A Series of Unfortunate Events det första stoppet för generationer av läsare. Den värld som skapats av Lemony Snicket är unik, mörk, rolig och lätt att relatera till”, säger Cindy Holland, Netflix vice president för originalinnehåll.

Netflix söker just nu barnen som ska spela de viktiga rollerna som de föräldralösa syskonen Violet och Klaus. Castingen är öppen för alla i hela världen som passar in i beskrivningen av karaktärerna. Den som har skådespelardrömmar och själv vill vara med i racet kan läsa mer om hur castingen går till här. Den 15 januari ska alla auditions vara inskickade. Inspelningen av äventyrsserien startar i mars i Vancouver, Kanada.