Winslet och Pearce återförenas hos HBO

Kate Winslet och Guy Pearce återförenas efter ett decennium i en ny HBO-serie. De spelar mot varandra i miniserien Mare of Easttown.

För tio år sedan belönades både Kate Winslet och Guy Pearce med Emmy-statyetter för sina insatser i HBO:s hyllade miniserie Mildred Pierce. Nu återförenas de i en ny HBO-produktion.

Den brittiska Oscarsvinnaren Kate Winslet, som också är en av miniseriens producenter, har länge varit klar för rollen som titelpersonen Mare Sheehan, en småstadspolis i Pennsylvania, vars liv börjar rasar ihop omkring henne när hon utreder ett lokalt mord.

Kate Winslet som Mare Sheehan. Foto: HBO

Australiska Guy Pearce ersätter Ben Miles i rollen som Richard Ryan, en gästprofessor i kreativt skrivande som skrev en prisbelönad roman för 25 år sedan och sedan aldrig kunnat leva upp till förväntningarna.

Miniserien i sju delar visar den mörka sidan av ett sammansvetsat samhälle och en autentisk skildring av hur familj och tidigare tragedier kan definiera nutiden.

I ensemblen ingår även Julianne Nicholson, Jean Smart, Angourie Rice, Evan Peters, Cailee Spaeny, David Denman, John Douglas Thompson, Patrick Murney, James McArdle, Sosie Bacon, Joe Tippett och Neal Huff.

Mare of Easttown har premiär på HBO Nordic den 19 april.

Uppdaterad 2021-02-11 med premiärdatum.