Jenny Han-roman blir Amazon-serie

To All The Boys I Loved Before blev en framgång på Netflix. Nästa Jenny Han-roman att bearbetas för streaming heter The Summer I Turned Pretty.

Netflix har gjort tre filmer baserade på Jenny Hans populära trilogi om Lara Jean och alla pojkar som hon förälskat sig i. När nu en av Young Adult-författarens romaner för första gången ska bli tv-serie är det i stället hos Amazon. Jeff Bezos streamingtjänst har beställt åtta avsnitt baserade på The Summer I Turned Pretty. Jenny Han har själv skrivit pilotavsnittet och ska fungera som seriens showrunner ihop med Gabrielle Stanton (Haven).

The Summer I Turned Pretty är också del av en trilogi där de övriga böckerna heter It’s Not Summer Without You (2010) och We’ll Always Have Summer (2011). Romanerna följer Isabel ”Belly” Conklin som spenderar somrarna på Cousin’s Beach med sin mor och två äldre bröder samt moderns barndomsvän och hennes söner.

Tv-serien beskrivs som en generationshistoria där dramatiken är sprungen ur en kärlekstriangel mellan en flicka och två bröder, den ständigt förändrade relationen mellan mödrar och deras barn och kraften i stark kvinnlig vänskap. Det är en coming of age-historia om den första kärleken, denförsta hjärtesorgen och den perfekta sommarens magi.

Jenny Han i ett uttalande: “Jag är så glad över att få berätta Bellys historia år 2021. Jag tror att de tidiga fansen av boken kommer att tycka att det varit värt väntan. För de som nyligen upptäckt trilogin, jag hoppas att ni förälskar er i de här karaktärerna och den här platsen som ligger mig så varmt om hjärtat.”