Mer tv-ångest för Julianne Nicholson

Julianne Nicholson fortsätter samarbetet med produktionsbolaget bakom Mare of Easttown. Hon ska producera och spela huvudrollen i Separation Anxiety.

Julianne Nicholson har synts i många noterbara filmer och tv-serier under årens lopp, men sällan i de allra största rollerna. I HBO:s prestigeserie Mare of Easttown, som kunnat följas på HBO Nordic under våren, spelar hon Lori Ross, bästa väninna till Kate Winslets titelkaraktär. Nicholson har fått mycket beröm för de känslomässiga och ångestfyllda scenerna i sista avsnittet av kriminalserien.

I nästa projekt från Wiip, det oberoende produktionsbolaget bakom Mare of Easttown, är det Julianne Nicholsons tur att kliva längst fram. Wiip har köpt rättigheterna till Laura Zigmans bästsäljande roman Separation Anxiety och Nicholson ska både vara med och producera och agera som huvudkaraktären Judy.

“Som en stor beundrare av Juliannes arbete – den intelligens, medkänsla och trovärdighet som hon ger varje roll – kunde jag inte vara gladare över att min roman befinner sig i hennes händer. Jag kan inte vänta på att få se vad hon och hela Wiip-teamet gör med den här historien”, kommenterar Zigman.

Serien beskrivs som ett ärligt och humoristisk porträtt av en hustru och mor i limbo, och ska utforska ebb och flod i hennes viktigaste relationer, karriär och i slutändan egenvärde. Romanen ger uttryck för den osäkerhet och den ångest som de flesta försöker hålla tillbaka med en ton som både är glatt vanvördig och genuint berörande.

“Jag förälskade mig i Judy från sida ett och hon drog mig djupare in med varje oavsiktligt avslöjande på vägen. Hon har landat i medelåldern och ingenting ser ut som hon hade tänkt sig. Laura Zigman har skrivit en vacker, relaterbar och mycket rolig värld av karaktärer. Jag ser fram emot emot att återförenas med Mark och Wiip för att ge liv åt Judys berg-och-dalbana på tv-skärmarna”, säger Julianne Nicholson i ett uttalande.

Om även Separation Anxiety hamnar hos HBO återstår att se, men Julianne Nicholson och HBO trivs ihop. Utöver Mare of Easttown så medverkade Nicholson nyligen i The Outsider och har även skrivit på för att spela Cranny McKinney i HBO:s ännu titellösa miniserie om basketlaget Los Angeles Lakers.