Wednesday-stjärna i BBC-thriller: “Emma är vår Pip“

Emma Myers från Netflixserien Wednesday ska tackla ett nytt mysterium. Hon ska spela Pip Fitz-Amobi i en BBC-serie baserad på Holly Jacksons bästsäljare A Good Girl’s Guide To Murder.

Holly Jacksons roman A Good Girl’s Guide To Murder tog världen med storm när den kom ut 2019. När BBC förra året annonserades att thrillerromanen skulle bli tv-serie startade spekulationerna om vilka som ska spela huvudkaraktärerna Pip Fitz-Amobi och Ravi. I dag presenterades Emma Myers, känd som Enid Sinclair i Netflix succéserie Wednesday, och nykomlingen Zain Iqbal.

Författaren Holly Jackson är mycket nöjd med valet: ”Jag så otroligt glad att Emma är vår Pip. Hon är fenomenal och den här rollen var menad för henne. Och vi fann vår perfekta Ravi i Zain. Jag kan inte vänta på att se deras scener. Varje gång jag ser dem tillsammans ler jag för jag vet att vi gjort det omöjliga och Emma och Zain är de enda som jag litar på när det gäller att ge liv åt de här karaktärerna. Alla kommer att bli lika förtjusta som jag”.

Poppy Cogan (Red Rose) svarar för manusbearbetningen och Dolly Wells (Good Posture) står för regin av de sex avsnitten.

Synopsis i korthet: För fem år sedan mördades skoleleven Annie Bell av sin pojkvän Sal Singh. Fallet avgjort. Polisen var säkra på att han gjort det. Alla i staden vet att han gjorde det. Men smarta Pip Fitz-Amobi är inte så säker och är fast besluten att bevisa det. Och om Sal Sing inte är en mördare och den riktige mördaren finns där ute hur långt kommer de att gå för hålla sanningen från Pip?

A Good Girl’s Guide To Murder kommer att spelas in i sydvästra England och sändas på BBC Three och BBC iPlayer. BBC Studios ska sköta den internationella distributionen.