Trailer: Podcast med Sweeney Todd-tema som tv-serie

Ännu en populär podcast blir tv-serie. Justina Machado spelar före detta fängelsekund i Amazons Sweeney Todd-inspirerade skräckkomedi The Horror of Dolores Roach.

Amazon Studios-produktionen innebär en återförening för Justina Machado och Gloria Calderón Kellet – men i en ny genre. Machado spelade huvudrollen i Calderón Kelletts varmhjärtade sitcom One Day at a Time. The Horror of Dolores Roach är något helt annat. Gloria Calderón Kellett är inblandad som exekutiv producent, men det är Aaron Mark som är skapare av den svarta komedin och som ihop med Dara Resnik även är showrunner.

Aaron Mark skrev från början en enkvinnas-pjäs, då med namnet Empanada Loca, som han sedan utvecklade till en populär podcast med titeln The Horror of Dolores Roach: ”Efter att ha levt i åtta år med den okuvliga Dolores Roach i olika former ska det bli roligt att ta henne till televisionen med det här powerhouse-teamet”

The Horror of Dolores Roach är en modern tappning av den klassiska berättelsen om Sweeney Tood. Serien om kärlek, svek och om att äta eller att bli äten följer Dolores Roach som efter 16 år i fängelse släpps med 200 dollar och kläderna hon har på sig. Hon återvänder till ett förändrat och uppsnofsat Washington Height där hon återförenas med sin gamla drogkompis Luis som ger henne husrum och låter henne ta betalt för massage i hans källare. När hennes nyvunna stabilitet hotas drivs ”Dolores med de magiska händerna” till det extrema för att överleva och Dolores och Luis hamnar i en farlig symbios. 

Förutom Justina Machado i rollen som Dolores och Alejandro Hernandez som Luis syns bland andra Kita Updike som Nellie och K Todd Freeman som Jeremiah. Roxann Dawson har regisserat pilotavsnittet av The Horror of Dolores Roach, som premiär på Prime Video den 7 juli.

Här är den officiella trailern.