Outlander tar Claire & Jamie till Amerika

Säsong fyra av det romantiska dramat Outlander tar Claire och Jamie till ”den nya världen”. Starz har släppt den första teasern inför säsongspremiären i november.

Caitriona Balfe och Sam Heughan spelar Claire Randall och Jamie Fraser, och bildar tillsammans vad som brukar beskrivas som tv-världens sexigaste kärlekspar. Teasern skvallrar om att det blir mer svepande romantik i säsong fyra av succéserien som i våras förnyades för både en femte och sjätte säsong.

Efter tidsresor till Skottland, Paris och Karibien hamnar paret i North Carolina, vid tiden före den amerikanska revolutionen. Där väntar nya äventyr på dem.

“Den här säsongen handlar väldigt mycket om att Jamie och Claire äntligen finner ett hem, att de slår sig ner för att leva det liv de alltid drömt om. Jamie har alltid velat bli godsherre, bilda familj och ha ett eget hem. Ett tag har han allt det där, men det här är Outlander så det varar naturligtvis inte särskilt länge”, berättar Sam Heughan för tidningen Parade.

Outlander är som bekant baserad på Diana Gabaldons populära romanserie med samma namn. Historien i säsong fyra är hämtad från Drums of Autumn (Trummornas dån), som även är den fjärde romanen i Outlander-serien som består av totalt åtta böcker.

Säsong fyra av Outlander startar i november. Den 4 november på den amerikanska kabelkanalen Starz och dagen därpå på Viaplay som är den svenska streamingdistributören.

Artikeln uppdaterad med premiärdatum.