Teaser: The Deuce fem år senare

När The Deuce återvänder nästa månad hoppar historien fem år framåt i tiden. Det framgår av en färsk HBO-teaser inför säsong två av serien om porrindustrin framväxt.

Nästan exakt ett år efter premiären av The Deuce fortsätter The Wire-skaparen David Simon och hans kompanjon George Pelecanos sin verklighetstrogna historia om hur det ur porrträsket på Times Square växte fram en lukrativ sexindustri.

Den första säsongen utspelade sig under åren 1971 och 1972. När vi möter samma karaktärer i säsong två är det 1977 och vi har kommit in i porrindustrins guldålder. Diskon och punken är i full swing och toleransen för en hedonistisk livsstil har aldrig varit större samtidigt som maffian står redo att profitera på den numera legala pornografin. ”It’s like a free world”, utbrister en av karaktärerna i inledningen av teasern.

Maggie Gyllenhaal och James Franco återvänder både som producenter och i huvudrollerna som Eileen ”Candy” Merrell respektive tvillingbröderna Vincent och Frankie Martino. Av teasern att döma kommer helt olika frisyrer att göra det lättare att hålla i sär Francos tvillingroller i den andra säsongen.

Teasern avslöjar också att säsong två startar den 9 september på HBO i USA, vilket i sin tur innebär svensk premiär den 10 september på HBO Nordic. Säsong två består av nio avsnitt, ett mer än i den första säsongen.

Recensionen av säsong ett av The Deuce finns här.