Vänner byter hem – flyttar till HBO Nordic

Komediserien Vänner försvinner vid årsskiftet från Netflix. Men hav tröst. I stället flyttar Friends, som serien heter i original, till HBO Nordic.

Den älskade komediserien som gjorde Jennifer Aniston, Courteney Cox, Lisa Kudrow, Matthew Perry, Matt LeBlanc och David Schwimmer till megastjärnor är eftertraktad tv-egendom. Att Netflix för två år sedan betalade 100 miljoner dollar till Warner Media för att få behålla serien i USA under ytterligare ett år, det vill säga 2019, säger en del om hur högt värderad serien är.

Att Vänner vid årsskiftet lämnar även svenska Netflix är en följd av strategiska beslut på högsta bolagsnivå. Seriens nya hem, HBO Nordic, ingår precis som den nya streamingtjänsten HBO Max i Warner Media-familjen. När HBO Max lanserades i USA i maj i år var de tio säsongerna av Friends det stora trumfkortet.

Tanken var också att återförena skådespelarna i en tv-special för att uppmärksamma 25-årsjubileet och samtidigt ytterligare boosta lanseringen, men det satte coronapandemin stopp för. Specialen ser nu ut att bli av under 2021 i stället. Enligt en tweet från Matthew Perry från i november är planen att den efterlängtade återföreningen ska ske i mars.

Alla 236 avsnitt av Vänner finns hos HBO Nordic från den 1 januari.