Skådespelarna i ”Vänner” återförenas

Alla Vänner-fans! Jennifer Aniston, Courteney Cox, Lisa Kudrow, David Schwimmer, Matt LeBlanc och Matthew Perry ska återförenas! I alla fall för en dag.

Det är den trovärdiga källan Michael Ausiello på TVline.com som avslöjar att återföreningen av skådespelarna i Vänner (Friends) ska ske i ett hyllningsprogram till sitcom-regissören James Burrows.

Nyligen regisserade Burrows sitt tusende avsnitt. Det uppmärksammas av tv-kanalen NBC med en tvåtimmarsspecial som kommer att samla skådespelare från några av de mest framgångsrika komedierna genom åren. Förutom kompisarna i Vänner kommer också skådespelarna från Taxi, Cheers, Frasier och Will & Grace att återförenas. Även stjärnorna från mer färska Burrows-regisserade serier som The Big Bang Theory och Mike & Molly kommer att dyka upp under hyllningsprogrammet som spelas in nu i januari och sänds på NBC den 21 februari.

James Burrows regisserade 15 avsnitt av Vänner som sändes åren 1994–2004 och snabbt blev ett världsomspännande tv-fenomen. Fansen har drömt om en återförening av Monica, Chandler, Rachel, Ross, Phoebe och Joey i över tio år. Det kommer troligen aldrig att ske, men nu får tittarna i alla fall se de sex skådespelarna samlade i ett och samma program.

TVLines uppgifter kommenterades lite senare av NBC-bossen Robert Greenblatt som försökte sänka förväntningarna. ”Jag hoppas att alla sex kommer att vara i samma rum vid samma tillfälle, men jag är inte säker på att vi kan lösa det logistiskt”, sa Greenblatt på TCA:s (Television Critics Association) presstour i Pasadena.