Shadow and Bone till Netflix i april

Ännu en fantasyserie kommer till Netflix. Det handlar om Shadow and Bone som utspelar sig i författaren Leigh Bardugos Grisha-universum.

Shadow and Bone utkom 2012 och är den första romanen i Leigh Bardugos populära Grishaverse-trilogi. Bearbetningen till tv har gjorts av Eric Heisserer som skrivit manus till bland annat Oscarsnominerade Arrival och Netflixfilmen Bird Box.

Tv-serien kommer att överlappa de två första Grishaverse-romanerna, Shadow and Bone och Six of Crows. Berättelsen utspelar sig i en värld tudelad av en massiv barriär av evigt mörker där onaturliga varelser och monster frossar på mänskligt kött.

Pilotavsnittet följer Alina Starkov, en ung, föräldralös soldat och medborgare av det ryskinspirerade kungadömet Ravka. Hon avtäcker en unik kraft som kastar henne rakt in i kungadömets magiska elit. Kanske kan hon rädda sin bästa vän och ena nationen, men farliga krafter går ihop mot henne och endast general Kirogan verkar vara villig att hjälpa henne. ”Du och jag kommer att förändra världen”, hörs han säga i teasertrailern där Netflix avslöjar att fantasyserien kommer till streamingtjänsten i april.

Alina Starkov spelas av nykomlingen Jessie Mei Li och general Kirigan av Ben Barnes (Westworld).

David J Peterson som är känd för att konstruerat fiktiva språk både för Game Thrones och The Witcher ska svinga sitt magiska språkspö även för Shadow and Bone.