Vampyrserie från Emma Roberts

En vampyrserie med en kärlekshistoria mellan två high school-tjejer. Netflix har beställt First Kill från skådespelerskan Emma Roberts produktionsbolag.

Ungdomsserien First Kill bygger på en novell av den framgångsrika författaren Victoria Schwab, som i höst funnits på bästsäljarlistorna med The Invisible Life of Addie LaRue. Schwab ska själv skriva både tv-manuset och vara med och producera de åtta avsnitten av Netflixserien.

Netflix har beställt serien från Belletrist Productions som drivs av skådespelerskan Emma Roberts och och hennes vän och medgrundare Karah Preiss. Emma Roberts, känd från American Horror Story och just nu aktuell på Netflix i den romantiska julkomedin Holidate, kommenterar i en intervju med Josh Horowitz på MTV sitt nya projekt och säger ”allt går i cykler och det känns som om vampyrerna är tillbaka”.

Så här lyder pitchen för First Kill: När det är dags för tonåriga vampyren Juliette att döda för första gången så att hon kan inta sin rättmätiga plats i den mäktiga vampyrfamiljen så siktar hon in sig på den nya tjejen i staden, Calliope. Men till Juliettes förvåning är Calliope en vampyrjägare, från en familj av hyllade dråpare. Båda finner att den andre inte är så lätt att döda och, olyckligtvis, också lätt att falla för.