Romantik och vampyrer i First Kill

Vampyrserien First Kill har nu alla skådespelarna på plats. Netflix har beställt serien med en romans mellan två high school-tjejer i centrum.

Ungdomsserien från skådespelerskan Emma Roberts produktionsbolag Belletrist Productions bygger på en novell av författaren Victoria Schwab. Schwab gör själv bearbetningen till tv-manus ihop med Felicia D Henderson.

Enligt synopsis för First Kill är det dags för tonåriga vampyren Juliette Fairmont att döda för första gången så att hon kan inta sin rättmätiga plats i den mäktiga vampyrfamiljen. Hon siktar in sig på den nya tjejen i staden, Calliope. Men till Juliettes förvåning är Calliope Burns en vampyrjägare, från en familj av hyllade dråpare. Båda finner att den andra inte är så lätt att döda och, olyckligtvis, också lätt att falla för.

Sarah Catherine Cook och Imani Lewis var sedan tidigare klara för rollerna som den blyga och omtänksamma Juliette som vägrar att bli ett monster respektive den orädda och envisa Calliope, kallad Cal.

Nu har även resten av familjerna Fairmont och Burns rollbesatts. Klara är Elizabeth Mitchell (Lost), Aubin Wise (Atlanta), Jason Robert Moore (The Punisher), Gracie Dzienny (Jupiter’s Legacy), Will Swenson (The Chilling Adventures of Sabrina), Phillip Mullings jr (American Soul), Dominic Goodman (Better Things), och Dylan McNamara (Ambition).

Familjen Burns och familjen Fairmont. Foto: Netflix

Netflix har beställt åtta avsnitt. Produktionen har nyligen startat.