Svensk regi i Shyamalans Servant

Den andra säsongen av M Night Shyamalans Apple-serie Servant startar i januari. Med svenska Isabella Eklöf som regissör av flera avsnitt.

Toby Kebbell och Lauren Ambrose spelar Philadelphia-paret Sean och Dorothy Turner. Den första säsongen tar fart när Sean och hans svåger Julian Pearce (Rupert Grint) bestämmer sig för att med hjälp av en realistisk docka övertyga Lauren om att parets bebis fortfarande är i livet.

Att döma av den nya teasern är den andra säsongen av den psykologiska thrillerserien minst lika makaber och creepy som den första. Var det en verklig bebis och var tog den i så fall vägen? Frågorna är många inför premiären av säsong två den 15 januari på Apple TV plus.

M Night Shyamalan regisserade själv tre av avsnitten i den första säsongen. Inför den andra säsongen har han lagt över huvudansvaret på en svensk regissör, nämligen Isabella Eklöf som blivit het i Hollywood efter filmerna Gräns (manus) och Holiday (manus och regi).

Eklöf har berättat för Montage hur hon resonerat: “De flesta manus har inte intresserat mig särskilt mycket. Jag har alltid varit öppen för att arbeta i USA, men det ska vara på riktiga premisser”.

Det var de visuella möjligheterna i Servant som lockade över henne till Philadelphia där serien spelas in. Isabella Eklöf står för regin i fyra av tio avsnitt.

“Shyamalan pratade mest om Holiday då vi hade vårt första samtal. Det var en ganska vild upplevelse att höra honom analysera och berömma min film – för jag vill understryka att jag också är förtjust i hans filmer.”