Vampyrerna i skuggan åter i juli

Det har gått mindre än ett år sedan säsong tre när vi återser vampyrerna på Staten Island. What We Do in the Shadows har premiär den 14 juli.

What We Do in the Shadows är en spinoff av kultlångfilmen med samma namn skapad av Jemaine Clement och Taika Waititi. Tv-bearbetningen hade premiär i mars 2019 och vann tidigt över både recensenter och tittare med sin absurda humor. Serien är liksom filmen inspelad i så kallad mockumentary-stil och handlar om några vampyrvänner som delar bostad i Staten Island, New York, och deras nattliga eskapader.

”Fansen verkar inte få nog av What We Do in the Shadows och FX är redo att mata den aptiten genom att planera för en fjärde säsong”, meddelade kabelkanalen FX förra sommaren, och ett år senare är det alltså dags för premiär.

Efter att ha gått separata vägar i säsong tre så återvänder vampyrerna till sin herrgård, som nu är på gränsen till total kollaps, enligt FX synopsis för säsong fyra. Dessutom finner Nandor kärleken, Nadja öppnar nattklubb för vampyrer och Laszlo kämpar med frågan om miljö versus biologi när han försöker uppfostra baby Colin till att bli något annat än en energivampyr.

I Sverige är What We Do in the Shadows en HBO Max-serie med premiär den 14 juli.