Trailer: Matthew Rhys som Perry Mason

En ny trailer påminner om att Perry Masons återkomst till tv-skärmarna närmar sig. Den 22 juni startar HBO-serien med Matthew Rhys i titelrollen.

Från början var det tänkt att Robert Downey jr skulle ta över Raymond Burrs ikoniska roll som Perry Mason, försvarsadvokaten som skapades av Erle Stanley Gardner och sedan fick ett långt och framgångsrikt liv i tv-rutan. Men Downey jr nöjde sig till slut med att producera serien via sitt och hustrun Susans gemensamma produktionsbolag.

I stället görs huvudrollen av The Americans-stjärnan Matthew Rhys. I den nysläppta fullängdstrailern ser vi den Emmy-belönade walesaren gestalta en trött och sliten Perry Mason som fortfarande jobbar som privatdetektiv.

Det är 1931 i Los Angeles när årtiondets kriminalfall knackar på Perry Masons dörr. Mason gör allt för att ta reda på sanningen bakom kidnappningen och mordet av ett litet barn.

Ytterligare två Emmy-vinnare finns i ensemblen. John Lithgows (The Crown) karaktär heter Elias Birchard “E.B” Jonathan och är mentor och fadersfigur till Perry Mason. Tatiana Maslanys (Orphan Black) spelar syster Alice som är ledare för en församling som kallas Radiant Assembly of God och utövar sin makt på sitt eget sätt.

Även regissören Timothy Van Patten är Emmy-belönad. Han är en betrodd HBO-regissör och har bland annat pilotavsnittet av Game of Thrones, finalavsnittet av Boardwalk Empire och 20 avsnitt av The Sopranos på sitt cv.

Premiär för Perry Mason på HBO Nordic den 22 juni.