Unika premiärer för Marvel-serierna Loki och Echo

Premiärdatum har annonserats för Loki och Echo. Loki är den första Marvel-serien att få en andra säsong och Hawkeye-spinoffen Echo blir först med att släppa en hel säsong på en gång.

Säsong två av Loki debuterar på Disney+ den 6 oktober. En dryg månad senare, den 29 november, släpps alla avsnitt av Echo på streamingtjänsten.

Marvel-bossen Kevin Feige betonade på Disneys presentationsdag att Loki blir studions första andra säsong hittills.

Den första säsongen om antihjälten Loki slutade i kaos, och den andra säsongen tar vid där den första slutade. Historien har multiverse-kopplingar men exakt hur återstår att se. Post credit-scenen i Ant-Man and the Wasp: Quantumania tyder i alla fall på att en version av Kang kommer att ha stor betydelse för handlingen i säsong två.

Tom Hiddleston spelar antihjälten Loki, Tors adoptivbror som skapar kaos i olika tidslinjer.

Tom Hiddleston i titelrollen får återigen sällskap av Owen Wilson (som Mobius), Gugu Mbatha-Raw (Renslayer), Wunmi Mosaku (Hunter B-15) och Tara Strong (rösten till Miss Minutes). Även Jonathan Majors, som i mars greps misstänkt för misshandel av sin flickvän, väntas alltså dyka upp i en version av skurken Kang. Dessutom tillkommer Oscarsvinnaren Ke Huy Quan (Everything Everywhere All at Once) och Rafael Casal (Blindspotting).

Alaqua Cox som spelade den döva men dödliga gängledaren Maya Lopez i Hawkeye-serien från 2021 har fått en egen spinoff, där stora delar av teamet både bakom och framför kameran tillhör den amerikanska ursprungsbefolkningen. I rollistan finns även Zahn McClarnon (Reservation Dogs), Graham Greene (Dances With Wolves), Chaske Spencer (Wild Indian), Tantoo Cardinal (Killers of the Flower Moon), Devery Jacobs (Reservation Dogs) och Cody Lightning (Hey, Viktor!).

Dessutom blir det besök från Daredevil. Både Vincent D’Onofrio som Wilson Fisk (a.k.a. Kingpin) och Charlie Cox som Matt Murdoch (a.k.a. Daredevil) väntas dyka upp i gästroller.

Den första bilden från Echo släpptes i augusti förra året.

Enligy synopsis hinner Maya Lopez hänsynslösa beteende i New York City ikapp henne i hennes hemstad. Där måste hon, för att kunna gå vidare, konfrontera sitt förflutna, återbekanta sig med sina ursprungsrötter och omfamna vad som menas med familj och lokalsamhälle.