Tv-version av The Magnificent Seven från Nic Pizzolatto

True Detective-skaparen Nic Pizzolatto har flyttat till Amazon Studios. Där jobbar han nu med en tv-version av western-klassikern The Magnificent Seven.

Originalfilmen, som gick upp på biodukarna 1960, var i sin tur en amerikansk remake på Akira Kurosawas ännu mer inflytelserika film De sju samurajerna. Sedan dess har det gjorts tre uppföljande filmer, en tv-serie (1998-2000) och så en remake igen 2016.

Manuset till den senaste The Magnificent Seven-filmen, med bland andra Denzel Washington, Ethan Hawke och Chris Pratt i rollistan, skrevs av Richard Wenk och Nic Pizzolatto. Enligt Variety ska Pizzolatto, som är mest känd för att ha skapat HBO-serien True Detective, nu göra ytterligare ett omtag på western-klassikern. Denna gång i form av en tv-serie.

Så här beskrivs seriens synopsis: “I enlighet med traditionen från de stora episka verken från westernperiodens guldålder, måste en laglös och hans likasinnade förena ett disparat gäng av fighters för att försvara en bosättning med invandrade hemmansägare i en öppet krig mot boskapsbaroner i centrala Texas i en expansiv saga med äventyr, action och romantik.”