Manusförfattaren som ska göra tv-serie av Twilight

Ännu en megaframgångsrik filmfranschise ska få nytt liv som tv-serie. Den här gången handlar det om Stephanie Meyers omåttligt populära romantiska vampyrdrama Twilight.

Team Edward eller team Jacob? För 15 år sedan, när den första Twilight-filmen släpptes, var det en fråga högt uppe på den populärkulturella agendan. Fem filmer blev det på lika många år som drog in totalt 3,4 miljarder dollar och gjorde Kristen Stewart, Robert Pattinson och Taylor Lautner till megastjärnor.

Vilka som ska spela Bella, Edward och Jacob i tv-serien återstår att se. Enligt Hollywood Reporter befinner sig projektet fortfarande i ett tidigt utvecklingsstadium. Lionsgates plan är att när studion är redo presentera ett färdigt paket som streamingtjänsterna sedan får slåss om.

Twilight-projektet följer på HBO Max bekräftelse att det ska bli en Harry Potter-serie trogen böckerna. Om även Twilight-serien blir trogen boksviten eller om det kan bli aktuellt med exempelvis en prequel eller sequel är för tidigt att sia om. Den som anlitats för att hjälpa till att utröna detta och sedan skriva manus är Sinead Daly, som jobbat med bland annat Tell Me Lies, The Walking Dead: World Beyond och Raised by Wolves.

Även författaren Stephanie Meyers väntas, precis som JK Rowling, involveras i tv-projektet.

Alla fem Twilight-filmerna finns på svenska Netflix.