De gör De Niro sällskap i politiska serien Zero Day

Robert De Niros dragningskraft är stor. Nu har även Lizzy Caplan, Jesse Plemons, Connie Britton och Joan Allen anslutit till Netflix politiska thrillerserie Zero Day.

Hur ska man veta vad som är sant i en värld som befinner sig i kris? När det känns som om de krafter som sliter i sär oss är utanför vår kontroll, hur mycket av dessa krafter är resultatet av vårt eget agerande eller till och med vår egen fantasi? Allra särskilt i en tid som präglas av konspirationsteorier och undanflykter. Det är frågorna som ställs i Zero Day.

Storstjärnan Robert De Niro är klar för Zero Day sedan tidigare. I sin första ledande tv-roll ska snart 80-årige De Niro spela den oerhört populära, men komplicerade ex-presidenten George Mullen, som lockas tillbaka från pensionärslivet för att leda en kommission som ska utreda en förödande cyberattack.

Joan Allen spelar hustrun och forna first ladyn Sheila, vars professionella ambitioner fått stå tillbaka för makens karriär. Lizzy Caplan gör rollen som dottern Alexandra Mullen, en ung kongressledamot som försöker distansera sig från sin fars politiska arv.

Jesse Plemons spelar Roger Carlson, som vill tillbaka till den nationella politiska scenen och tar plats vid Mullen sida. Connie Britton slutligen spelar Valerie Whitesell, Mullens tidigare chef för personalstaben.

Manuset kommer från Narcos-skaparen Eric Newman, före detta NBC-presidenten Noah Oppenheim och Pulitzer Prize-vinnaren Michael Schmidt. De två förstnämnda är också Netflixseriens exekutiva producenter tillsammans med bland andra Robert De Niro.