Ny säsong av Transparent i december

Den 4 december fortsätter historien om Maura Phefferman och hennes excentriska familj. Den andra säsongen av Transparent blir då tillgänglig hos Amazon.

Jill Soloways Transparent är Amazons överlägset mest hyllade produktion. Nyligen fick serien elva Emmy-nomineringar, inklusive en för bästa komedi och en för Jeffrey Tambor för manliga huvudroll. Transparent har också fått beröm för att berätta en historia som bryter ny mark och för att ha transpersoner både framför och bakom kameran.

Enligt Soloway kommer säsong 2 att handla mycket om konsekvenser. Mauras tre vuxna barn agerade själviskt i säsong 1. I säsong 2 kommer de att få handskas med effekterna av dessa handlingar. Under TCA-panelen framgick också att det kommer att berättas en ”historisk story” som följer Mauras arv hela vägen tillbaka till 1930-talets Europa. “Det handlar om underliggande psykologi. Det känns som om vi inte behöver utbilda tittarna lika mycket den här gången. Det är nästan svårt att fatta hur vi kulturellt hunnit i fatt”, säger Jill Soloway.

Amazon annonserade också tre andra premiärdatum under sin TCA-dag.

Hand of God. Ron Perlmans första gig sedan Sons of Anarchy är som domare i en serie som blandar juridiska teman med mysterier och en dos övernaturliga element. Dana Delany (Body of Proof) spelar hans fru. Premiär den 4 september.

Red Oaks. Familjekomedi som utspelar sig 1985 i New Jersey och utlovar John Hughes-känsla i tematiken. Med bland andra Paul Reiser från Mad about you och Jennifer Grey från Dirty Dancing. Premiär den 9 oktober.

The Man in the High Castle. Den Amazonpilot som tagits emot med allra störst förväntan. Politisk fantasy baserad på boken med samma namn om hur Amerika hade sett ut om nazisterna vunnit andra världskriget. 13 avsnitt blir tillgängliga den 20 november.