Trailerextra: 24: Legacy, Lethal Weapon, The Exorcist

Nyligen gav Fox grönt ljus för reboot-serierna 24: Legacy, Lethal Weapon och The Exorcist. Nu har också de första trailrarna landat.

Man kan inte precis anklaga tv-bolaget Fox för originalitet. Den amerikanska kanalen, som i början av året pumpade liv i The X-Files, fortsätter i samma anda inför tv-säsongen 2016-2017. Prison Break (se trailer här), 24: Legacy, Lethal Weapon och The Exorcist bygger alla på gamla succéer.

24: Legacy. I den nya 24-serien fortsätter kampen mot klockan men det berättas en helt ny historia och vi får lära känna en ny hjälte. Eric Carter är en ung, intelligent före detta elitsoldat. När han återvänder till USA finner han sig indragen i en härva som gör att han tvingas be antiterroristenheten CTU om hjälp med att rädda både sitt eget liv och att stoppa en av de största terrorattackerna på amerikansk mark. Eric Carter spelas av Corey Hawkins, mest känd från filmen Straight Outta Compton och för sin roll i The Walking Dead.

Lethal Weapon. Dödligt vapen-filmerna med Mel Gibson och Danny Glover ligger förstås till grund för actionserien Lethal Weapon. Ni känner till historien. Texas-snuten Martin Riggs har förlorat sin gravida hustru och flyttar till Los Angeles för att starta om. Där paras han ihop med en äldre polisdetektiv, Roger Murtaugh, som nyligen drabbats av en lättare hjärtattack. Riggs spelas i tv-serien av Clayne Crawford (Rectify) och Murtaughs görs av Damon Wayans sr (In Living Color). Keesha Sharp, Jordana Brewster och Kevin Rahm i tre andra roller. Pilotavsnittet har skrivits av Matt Miller (Chuck).

The Exorcist. Psykologisk thrillerserie som liksom den klassiska skräckfilmen med Max von Sydow är inspirerad av William Blattys berömda roman från 1971 om en liten flicka som hemsöks av demoner. Serien utspelar sig i nutid och skildrar hur två väldigt olika män och präster, spelade av Alfonso Herrera och Ben Daniels, hanterar hur en familj blir besatt av demoner och konfronterar den sanna ondskan. Geena Davis spelar Angela Rance, en majestätisk och stolt kvinna som börjar inse att någonting är fel.