Dödligt vapen-filmerna blir tv-serie

Trenden med reboots av gamla blockbusterfilmer fortsätter. Nu ska även Dödligt vapen-filmerna med Mel Gibson och Danny Glover bli tv-serie.

Warner Bros TV har tydligen fått blodad tand efter att rebootat Rush Hour, som har premiär på CBS efter årsskiftet. Nu ska ytterligare en film med ett omaka polispar stöpas om i tv-formatet. Denna gång i samarbete med Fox.

Det handlar alltså om de mycket framgångsrika Lethal Weapon-filmerna som alla fyra regisserades av Richard Donner. Den första Dödligt vapen-filmen kom 1987 och var en gigantisk hit som drog in över 120 miljoner dollar trots att den bara kostade 12 miljoner dollar att göra.

Tv-seriens pilotavsnitt ska skrivas av Matt Miller, med erfarenhet från bland annat Chuck och Forever. Handlingen kommer även i tv-serien att snurra kring de två LA-poliserna Roger Murtaugh (i filmerna spelad av Danny Glover) och Martin Riggs (Mel Gibson). Vilka som nu ska ikläda sig de ikoniska rollerna återstår att se.

Förutom Rush Hour och Dödligt vapen-filmerna planeras även tv-serier byggda på bland annat Taken-filmerna, Jack Ryan-filmerna, Training Day och Urban Cowboy.