Klart för Lethal Weapon & The Exorcist

Fox har bestämt sig. Tv-säsongen 2016-2017 kommer att innehålla både en Lethal Weapon-serie och en serie som bygger på Exorcisten.

Alla minns väl Dödligt vapen-filmerna med Mel Gibson och Danny Glover. Nu har tv-kanalen Fox, baserad på ett pilotavsnitt som skrivits av Matt Miller (Chuck), beställt en Lethal Weapon-serie. Texas-snuten Martin Riggs har förlorat hustru och baby och flyttar till Los Angeles för att starta på nytt. Där paras han ihop med polisdetektiv Roger Murtaugh, som nyligen drabbats av en lättare hjärtattack. Riggs spelas här av Clayne Crawford (Rectify) och Murtaughs görs av Damon Wayans sr (In Living Color). Keesha Sharp, Jordana Brewster och Kevin Rahm ingår också i rollistan.

Tv-serien The Exorcist är, liksom den klassiska skräckfilmen med Max von Sydow, inspirerad av William Blattys bok från 1971. Tv-versionen är en psykologisk thriller som utspelar sig i en modern miljö. Serien följer hur två väldigt olika män, spelade av Alfonso Herrera och Ben Daniels, tacklar hur en familj blir besatt av demoner och konfronterar den sanna ondskan. Geena Davis spelar Angela Rance, en majestätisk och stolt kvinna som trots all stress inom familjen gör allt för att försöka förhålla sig positiv, men hennes mardrömmar skvallrar om att någonting är fel.

Fox har också gett klartecken för ytterligare två dramaserier: A.P.B och Pitch. Regissören Len Wiseman ligger bakom A.P.B som handlar om en tech-miljonär som tar över ett fattigt polisdistrikt för att lösa ett mord han är personligt engagerad i. Pitch handlar om en ung kvinnlig pitcher i baseboll som mot alla odds blir den första kvinnan att ta plats i den högsta ligan. Med bland andra Kylie Bunbury, Mark-Paul Gosselaar och Ali Larter.