Trailer: Tudelad final på Money Heist

Det sista säsongen av hitserien La casa de papel, även känd som Money Heist, är uppdelad i två delar. Det framgår av den nya trailern.

Skaparen Alex Pina har utlovat en episk final på den spanska kriminalserien La Casa de Papel, eller Money Heist som är seriens engelska titel. Nu står det klart att det blir ett crescendo som byggs upp i två steg. Den 3 september släpps vad Netflix valt att kalla för volym 1 och två månader senare, den 3 december, landar volym 2. Fem avsnitt ingår i vardera volym.

När den femte och sista säsongen inleds har ”professorn” fångats av Alicia Sierra och för första gången har han ingen flyktplan. Och när det ser ut som läget inte kan bli värre kommer en fiende in på scenen som är mer kraftfull än någon annan som de mött: armén. Det som började som ett rån övergår till krig.

Alex Pina i ett nytt uttalande: ”Vi började skriva del 5 mitt under pandemin, och kände att vi måste ändra vad som förväntades av en säsong på tio avsnitt. Vi använde varje verktyg vi kunde för att skapa känslan av en seriefinal i den första volymen. Vi bestämde oss för att arbeta i en extremt aggressiv genre och placera gänget i stor fara. I volym två fokuserar vi mer på karaktärernas känsloläge. Det är en resa på den känslokarta som binder oss till direkt till deras avsked”.