”Latin pulp” från Money Heist-skaparna

Förväntningarna är höga på Money Heist-skaparnas nya serie. Sky Rojo beskrivs som ”latin pulp” och har premiär den 19 mars.

Den spanska serien La casa papel, utanför Spanien även känd som Money Heist, blev en jättehit på Netflix. Därför är alla nu spända på vad det är skaparna Álex Pina och Esther Martínez kommer att bjuda på när Sky Rojo släpps globalt på Netflix den 19 mars.

Lali Esposito, Yany Prado och Victoria Sanchez spelar tre prostituerade från Kanada, Argentina respektive Spanien, som försöker fly från sin hallick.

Den korta teasern med premiärdatum har inte samma estetiska noir-känsla som Money Heist. I stället är det snabba klipp, starka färger, blod som stänker och punkmusik. Det är packat med action men den typiska mörka humorn finns också där.

https://www.youtube.com/watch?v=xO9dELpmx_0&ab_channel=Netflix

Skaparna Álex Pina och Esther Martínez kallar själva stilen i Sky Rojo för ”latin pulp”.

Vi ville att Sky Rojo ska ha samma frenetiska action som alltid men använda längden på 25-minuter för att understryka dynamiken i handlingen; Flykten, kampen för överlevnad. Den tredje akten i en film eller ett avsnitt är där all energi binds ihop för att producera den mest intensiva explosionen av alla de konflikter som det berättas om. Vi har försökt att göra en ständigt pågående tredje akt och ta hela historien genom den frenetiska energin, har kompanjonerna Pina och Martínez förklarat.