Ännu en vampyrserie från Julie Plec

Juli Plec kan inte få nog av vampyrer. Efter The Vampire Diaries, The Originals och Legacies står nu Richelle Meads Vampire Academy-romaner på tur.

Vampire Academy har redan filmatiserats, men ungdomsfilmen från 2014 gick ganska obemärkt förbi. När ett försök nu ska göras att omvandla Richelle Meads böcker till tv-serie har uppdraget gått till en tv-skapare som byggt hela sin karriär på vampyrberättelser.

NBC-ägda streamingtjänsten Peacock har beställt en säsong av Vampire Academy.

“Julie Plec skapade ett av tv:s största fanfavorit-universum med The Vampire Diaries, The Originals och Legacies och vi ser fram emot att leverera en helt ny historia till den här passionerade publiken. Julie är känd för sina fängslande draman och vi är säkra på att Vampire Academy kommer att få Peacock-tittarna att sitta som på nålar”, säger Lisa Katz, president för scriptat innehåll på NBCUniversal Television.

Julie Plec ska skriva manus och producera ihop med Marguerite MacIntyre, som spelade sheriffen Liz Forbes i The Vampire Diaries. De ska också dela showrunner-ansvaret.

Vampire Academy handlar om två unga kvinnor, vars vänskap överskuggar att de kommer från helt olika bakgrunder. De slutför sin utbildning på internatskolan St Vladimirs Academy för att träda in i vampyr-societeten, men något mörkt och farligt lurar utanför skolans murar. Romansviten består av sex böcker, den senaste utkom 2010.