Fantasyserie nästa för Elizabeth Banks

Victoria Aveyards bästsäljande fantasyberättelse i unga vuxna-genren, Red Queen, ska bli tv-serie. Med Elizabeth Banks som regissör och skådespelare.

Young Adult-genren är inte ny för Charlie’s Angels-regissören och Mrs America-skådespelaren Elizabeth Banks. Hon hade en minnesvärd roll som Effie Trinket i Hunger Games-filmerna. I Red Queen (Röd drottning) ska hon också ta sig an en större biroll, men även regissera.

Författaren Victoria Aveyard ska själv göra bearbetningen och skriva tv-manuset ihop med den tänkta showrunnern Beth Schwartz (Arrow). Den omnämnda trion ska också tillsammans med Elizabeth Banks make Max Handleman fungera som exekutiva producenter för tv-serien.

Red Queen utspelar sig i ett alternativt Amerika i en inte alltför avlägsen framtid där demokratin har ersatts av en monarki som styrs av en grupp människor med superkrafter som håller ett järngrepp om människorna utan superkrafter.

Mare är en temperamentsfull ung kvinna född utan superkrafter och in i fattigdom. Hon gör sitt bästa för att överleva och skydda sin familj när hon upptäcker att hon också har krafter. Upptäckten vänder upp och ner på tillvaron och katapultar henne till en osannolik hjälte som blir ansiktet för de förtrycktas revolution samtidigt som hon söker sanningen bakom det största mysteriet av alla – hur hon själv blev så kraftfull.

Projektet är ännu bara i utvecklingsstadiet, men streamingtjänsten Peacock har förhoppningar om att ta Red Queen till färdig tv-serie.