La casa de papel-spinoff om Berlin

La casa de papel-universumet dör inte med originalserien. Netflix utlovar en spinoff om karaktären Berlin som ska vara färdig att visas 2023.

Skaparen Alex Pina har utlovat en episk final på den spanska kriminalserien La casa de papel, eller Money Heist som är seriens engelska titel. De sista fem avsnitten landar på fredag, men även om originalserien avslutas så lever det universum som Pina skapat vidare.

Vid ett event i Madrid i veckan med över 5 000 fans närvarande, så annonserade Pedro Alonso att hans populära karaktär Berlin ska få en egen serie hos Netflix.

Berlin offrade sig själv för att hjälpa andra att fly i samband med den första kuppen mot spanska myntkabinettet. Han har därefter bara förekommit i flashback-scener. Den nya serien ska berätta Berlins bakgrundshistoria.

“Detta är ett minnesvärt ögonblick eftersom det är slutet på en cykel och början på en annan. Nu vandrar vi in i det okända, öppna för vad som än händer och utan förväntningar. Jag hoppas att vi kommer att fortsätta att ha modet att använda den underbara energin för att riskera allting igen”, sa Alonso under eventet.

Netflixserien om Berlin beräknas landa hos streamingjätten under 2023.

På samma event blev det för övrigt också känt att Park Hae-soo från Squid Game ska spela Berlin i en sydkoreansk bearbetning av den spanska originalserien.

Park Hae-soo i Squid Game.