Scooby-Doo som live action-serie på väg till Netflix

Det har gjorts många olika bearbetningar av Scooby-Doo genom åren. Snart kommer ytterligare en. Netflix har vunnit budgivningen om en live action-serie från Greg Berlanti.

Scooby-Doo har varit en franchise ända sedan 1969 då Joe Ruby och Ken Spears lanserade den första animerade tv-serien baserad på den tecknade serien om det så kallade Mysteriegänget bestående av tonåringarna Fred, Velma, Daphne och Shaggy samt grand danois-hunden Scooby.

Warner Bros, som äger rättigheterna till Scooby-Doo, är bas för Berlanti Production som leds av Greg Berlanti. Han är producenten bakom alla superhjälteserier inom ramen för Arrow-verse och en mängd andra tv-serier, senast Dead Boy Detectives med premiär förra veckan på Netflix. Det är också Netflix som vunnit budgivningen om Scooby-Doo! The Live-Action Series, avslöjar Deadline Hollywood,

Josh Applebaum och Scott Rosenberg gjorde inte precis succé med bearbetningen av Cowboy Bepop. Nu tar de sig an ett annat välkänt varumärke, med ett manus baserat på karaktärerna från Scooby-Doo som Hanna-Barbera en gång skapade.

Det har gjorts otaliga animerade tv-versioner inom ramen för Scooby-Doo-universumet. Max originalserie Velma från Mindy Kaling är den senaste spinoffen. Det har också gjorts en live action-film med Freddie Prinze jr som Fred, Sarah Michelle Gellar som Daphne, Matthew Lillard som Shaggy och Linda Cardellini som Velma. Den kom ut 2002 och fick en uppföljare två år senare.