Powerpuff Girls som live action-serie

The Powerpuff Girls – men med levande skådespelare. Den klassiska animerade serien är den senaste i raden att kläs i ny tv-kostym.

Det är inte vilka som helst som ligger bakom projektet som är knutet till den amerikanska kanalen The CW. Greg Berlanti, mannen som producerar kanalens alla DC-superhjälteserier (Supergirl, The Flash, Batwoman med flera), har slagit sig ihop med Diablo Cody (Juno) och Heather Regnier (Veronica Mars) för att skapa en live action-version av Carton Network-serien. De två senare ska skriva manuset ihop.

I den animerade originalserien som i Sverige introducerades under det töntiga namnet Powerpuffpinglorna, var huvudpersonerna i dagisåldern. I den nya versionen är Blossom, Bubbles och Buttercup i 20-årsåldern och bittra över den barndom de förlorade till all brottsbekämpning. Frågan är om de ändå är beredda att återförenas och använda sina superkrafter till gott i en tid då världen verkligen behöver dem.

The Powerpuff Girls skapades av Craig McCrackens och fick sex säsonger (1998-2005) hos Carton Network. En reboot av serien hade premiär på 2016 och har nu gått i tre säsonger.