Trailer: Bröderna Coens antologifilm

Det skulle ha blivit bröderna Coens första tv-serie. I stället blev det en långfilm. Nu finns det en Netflixtrailer för The Ballad of Buster Scruggs.

Bröderna Coen har haft stora framgångar i westerngenren förut, ”No Country for Old Men” från 2007 belönades med flera Oscarsstatyetter, bland annat för bästa film, och True Grit från 2010 blev också Oscarsnominerad.

The Ballad of Buster Scruggs skulle bli en antologi i sex delar. Det är det fortfarande. Men inte i form av sex tv-avsnitt i en miniserie utan presenterat som sex olika delar i en långfilm. Det avslöjades när filmen nyligen hade premiär på filmfestivalen i Venice och där tog hem priset för bästa manus.

Bröderna Coen har skrivit de korta historierna under en period av 25 år och varje kapitel berättar en distinkt egen historia om 1800-talets vilda västern.
The Ballad of Buster Scruggs handlar om en skarpskytt till sångare. Förutom Time Blake Nelson som Buster medverkar bland andra David Krumholtz.
James Franco spelar cowboy i Near Algodones som handlar om en wannabe-bankrånare.
Meal Ticket är en gotisk historia om två resande artister. Liam Neeson spelar en manager.
All Gold Canyon är en historia om en prospektör för en guldgruva spelad av musikern Tom Waits.
Zoe Kazan har den framträdande rollen i The Gal Who Got Rattled som möter oväntad kärlek och en dos av livets ironiska grymhet på en tågresa över prärierna.
Tyne Daly och Brendan Gleeson medverkar i The Mortal Remains i en spöklik historia där en dam är öppet fördömande mot ett gäng främlingar som gör sin sista resa.

Netflix kommer att låta filmen gå upp på utvalda biografer i USA och göra den tillgänglig för streaming den 16 november.