Trailer: The Wire-skaparen åter i Baltimore

The Wire-skaparen David Simon är tillbaka på gatorna i Baltimore. HBO har släppt en trailer för We Own This City med Jon Bernthal i den ledande rollen.

We Own This City är en true crime-historia baserad på en ganska färsk bok av Baltimore Sun-reportern Justin Fenton, med den längre och mer klargörande titeln We Own This City: A True Story of Crime, Cops, and Corruption.

David Simon inledde själv karriären som kriminalreporter i Baltimore. Det var också där The Wire utspelade sig. Miniserien We Own This City, som David Simon skapat ihop med parhästen George Pelecanos, är duons återkomst till Baltimores gator. David Simon är sin vana trogen intresserad av samhällsstrukturer och systemfel och utforskar det här via en stor korruptionsskandal inom polisen i Baltimore.

The Gun Trace Task Force var en enhet som polisen i Baltimore använde sig av för att avlägsna vapen och våldsamma kriminella från gatorna. Under en kort period betraktades poliserna i enheten som hjältar, men i stället har enheten för evigt blivt förknippad med en stor korruptionsskandal. 2017 greps de nio medlemmarna i enheten för brott kopplade till polisernas illegala genomsökningar och stöld av kontanter, smycken och droger. Sju erkände, men två nekade.

Jon Bernthal (The Punisher) spelar centralkaraktären Wayne Jenkins. McKinley Belcher III (Ozark) som Momodu Gondo och Josh Charles (The Good Wife) som Daniel Hersl, spelar två andra medlemmar i den korrupta enheten.

We Own This City består av sex avsnitt och har premiär på HBO Max i USA den 25 april, vilket betyder dagen därpå på HBO Max i Sverige.