Han är kapten Kirk i ny Star Trek-serie

Den nya kapten Kirk har presenterat sig. Paul Wesley ska i Star Trek: Strange New Worlds spela rollen som William Shatner gjorde ikonisk.

Star Trek-universumet hos Paramount+ växer. Efter Star Trek: Discovery och Star Trek: Picard är det dags för Star Trek: Strange New Worlds. Spinoff-serien har ännu inte haft premiär, den infaller den 5 maj, men är redan förnyad för en andra säsong.

I Strange New Worlds utforskar Christopher Pike (Anson Mount), Spock (Ethan Peck), och Number One (Rebecca Romijn/Una Chin-Riley) nya världar runt om i galaxen. Deras rymdäventyr sker i en tidslinje innan kapten Kirk steg ombord på USS Enterprise.

William Shatner som kapten James T Kirk.

Nu är det klart vem som i den andra säsongen ska spela James Tiberius Kirk. Paul Wesley, mest känd som Stefan Salvatore i The Vampire Diaries, ska axla manteln efter William Shatner som spelade kapten Kirk både i originalserien och i de filmer som baserades på den. James T Kirk har också spelats av Chris Pine i två filmer från 2009 och 2013.

“Paul är en erkänd skådespelare med en enastående närvaro och en välkommen nyckelperson i serien. Som oss alla är han ett livslångt Star Trek-fan och vi är spända på hans tolkning av den ikoniska rollen” säger producenterna Alex Kurtzman, Akiva Goldsman och Henry Alonso Myers i ett gemensamt uttalande.

Paul Wesley själv har twittrat om vilken ära det är att få spela rollen och att det måste vara ödet att han nyligen hamnade på ett plan tillsammans med William Shatner.