Trailer: The Weeknds ifrågasatta HBO-serie The Idol

Kändisskap och dekadens. Den officiella trailern för HBO-serien The Idol har landat. Den 5 juni är det premiär för dramaserien med Abel “The Weeknd” Tesfaye och Lily-Rose Depp.

Euphoria-skaparen Sam Levinson, Abel Tesfaye, mer känd som den kanadensiska megaartisten The Weeknd, och Reza Fahim ligger bakom serien som redan skapat starka känslor. Produktionen har kantats av kontroverser, och kritiken om sexualisering intensifierats efter förhandsvisningen nyligen i Cannes, men HBO fortsätter att marknadsföra The Idol med full kraft.

Artisten Abel “The Weeknd” Tesfaye spelar mot Lily-Rose Depp i dramat om den cyniskamusikindustrin. I trailern introduceras de två huvudkaraktärerna Tedros (Tesfaye) och Jocelyn (Depp). För Jocelyn, som är i början av en lovande popkarriär, är alla drömmar på väg att slå in när hon träffar den mystiska klubbägaren Tedros i Los Angeles. Han lovar guld och gröna skogar, men blir samtidigt allt mer kontrollerande och visar sig också vara ledare av en hemlig kult. Det leder fram till ett sjukt förhållande, drivet av girighet och lust.

Så här låter det i synopsis för The Idol: “Efter att ett nervöst sammanbrott fått Jocelyns förra turné att spåra ur är hon fast besluten att återta sin rättmätiga status som den största och sexigaste popstjärnan i Amerika. Hennes passioner återväcks av Tedros, en nattklubbsimpressario med ett nedfläckat förflutet. Kommer hennes romantiska uppvaknande att ta henne till nya höjder eller till de mörkaste delarna av hennes själ?