Premiärdatum för The Weeknds HBO-serie The Idol

Produktionen har kantats av kontroverser, men nu är HBO redo att släppa ut The Idol. Abel “The Weeknd” Tesfaye spelar mot Lily-Rose Depp i ett drama om den cyniska musikindustrin.

Musikartisten The Weeknd, eller Abel Tesfaye som han egentligen heter, samarbetar med Euphoria-skaparen Sam Levinson i sitt första tv-projekt. I den första teasern, som släpptes i juli förra året marknadsfördes The Idol som serien som kommer “från deras sjuka och förvridna hjärnor”.

Det budskapet har nu tonats ned. Antagligen med anledning av alla de kontroverser som kantat produktionen och som gjort att det tagit HBO nästan ett år sedan den första teasern att få till ett premiärdatum. Den 5 juni är datumet som gäller för HBO Max i Sverige.

Ett antal personer har lämnat produktionen på vägen, inklusive regissören Amy Seimetz som hoppade av i april förra året. Enligt källor till Rolling Stone ska förseningen också haft att göra med att skaparna varit missnöjda över att historien berättats ur ett för kvinnligt perspektiv, det vill säga utifrån Lily-Rose Depps karaktär.

Johnny Depps och Vanessa Paradis snart 24-åriga dotter spelar en popsångerska som försöker navigera sig fram inom musikindustrin, och som blir ihop med en mystisk klubbägare i Los Angeles som också är en kontrollerande ledare i en hemlig kult. Den senare rollen görs av 33-årige Abel Tesfaye, den kanadensiska megartisten med etiopiskt ursprung som sålt mer än 75 miljoner plattor och belönats med flera Grammys.

Så här låter det i synopsis: “Efter att ett nervöst sammanbrott fått Jocelyns förra turné att spåra ur är hon fast besluten att återta sin rättmätiga status som den största och sexigaste popstjärnan i Amerika. Hennes passioner återväcks av Tedros, en nattklubbsimpressario med ett nedfläckat förflutet. Kommer hennes romantiska uppvaknande att ta henne till nya höjder eller till de mörkaste delarna av hennes själ?