Trailer: The Man in the High Castle

Den är obehaglig men får en att vilja se mer. I den nya fullängdstrailern för The Man in the High Castle möter vi ett alternativt samhälle där nazisterna styr.

Philip C Dick skrev science fiction-romanen The Man in the High Castle redan 1962. Ridley Scott är exekutiv producent och Frank Spotniz (X-Files) har bearbetat romanen till en tv-serie som visar hur historien skulle ha kunnat ta helt andra skrämmande vägar. I denna alternativa värld ha nazisterna vunnit andra världskriget och USA delats upp i tre zoner: “Greater Nazi Reich” i öst, “Japanese Pacific States” väster om Mississippi-floden och en neutral zon mitt emellan som kallas “Rocky Mountain States”.

Den nya trailern, som visades för första gången på New York Comic Con, känns obehagligt aktuell.
“Jag tror att de saker som ledde till nazismen i Tyskland skulle kunna leda till nazism var som helst, fascism var som helst. Det finns olyckligtvis någonting i oss människor som gör oss sårbara för den typen av ideologi”, säger Frank Spotniz i en intervju.

Pilotavsnittet har i bästa Amazon-stil redan testats på publiken och den positiva responsen har bidragit till att höja förväntningarna. Hela den första säsongen kommer att bli tillgänglig hos Amazon den 20 november.