Gilliam vill göra tv-serie av Time Bandits

Spännande nyheter för Terry Gilliam-fans. Filmregissören jobbar på en tv-serie baserad på Time Bandits, filmen han skrev ihop med Monty Python-kollegan Michael Palin. 

Det är långt från idé till verklighet, men nog är det spännande att höra att regissören, manusförfattaren och skådespelaren Terry Gilliam jobbar med två olika tv-projekt. Han avslöjade själv detta under en livechat med The Guardians läsare härom dagen.

Det ena projektet är alltså en tv-version av kultfilmen Time Bandits. I fantasyfilmen från 1981 tar ett gäng dvärgar den unge pojken Kevin med sig när de hoppar in och ut i olika tidsperioder för att råna rika och berömda personer.
”För mig var Time Bandits den viktigaste filmen i min karriär, och är fortfarande den största framgång jag haft i USA. Den öppnade dörrarna till Brazil och allt annat som följde efter det. Vad jag älskar mest är att den är full av intressanta idéer, spännande nog för vuxna och intelligenta nog för barn”, skriver Terry Gilliam i chatten.

Det andra tv-projektet heter The Defective Detective och är baserat på ett filmmanus som Gilliam skrev ihop med Richard LaGravanese direkt efter Fisher King. Nu försöker de omarbeta filmmanuset till en sex timmar lång miniserie för tv. Gilliam:
”Det handlar om en polis i medelåldern som en gång i tiden var en hjälte men blivit fet och cynisk och är på randen till ett mentalt sammanbrott. Han hamnar i ett barns fantasivärld där de vanliga reglerna inte gäller. Bästa sättet att döda en drake är inte längre ett skjutvapen utan en träkäpp som du tror är ett svärd”.