Nästa del av My Brilliant Friend

Den andra säsongen av My Brilliant Friend tar vid där den första slutade. HBO Nordic har släppt den första bilden från The Story of a New Name.

Elena Ferrantes enormt populära boksvit är älskad av miljontals läsare världen över. Neapelkvartetten har också uppmärksammats för att författaren valt att skriva under pseudonym. Den första delen, My Brilliant Friend (Min fantastiska väninna), blev HBO-serie i november förra året. 

Den andra delen i Ferrantes boksvit heter The Story of a New Name (Hennes nya namn). Den utgör förlaga för den andra säsongen som tar vid där den första slutade. Lila och Elena är båda 16 år. Lila har precis gift sig, men tycker att hon förlorat sin egen identitet efter att ha tagit makens namn. Elena är den perfekta studenten men inser under Lilas bröllop att hon inte är lycklig vare sig hemma eller någon annanstans.

På den första bilden (se ovan) från HBO-seriens andra säsong syns Margherita Mazzucco och Gaia Girace, som återigen gör rollerna som Elena och Lila. 

HBO beskriver handlingen i den nya säsongen så här: Under en semester i Ischia återförenas de två tonårstjejerna med sin gamla barndomsvän Nino Sarratore, som nu studerar på universitet. Det oväntade mötet förändrar deras relation för alltid och gör att deras liv tar riktning in i två olika världar. Lila blir en skicklig försäljningsassistent i en elegant skoaffär i centrala Neapel som ägs av den mäktiga familjen Solara. Elena fortsätter med sina studier och förbereder sig på att lämna staden för studera vidare på universitetet i Pisa.

Saverio Costanzo, som stod för regin av den första säsongen, kommer att regissera sex av avsnitten i The Story of a New Name. Alice Rohrwacher regisserar de övriga två. Paolo Sorrentino och Jennifer Schuur är kvar som exekutiva producenter.

Något premiärdatum finns ännu inte för samproduktionen från HBO och RAI Fiction.