Trailer: Carell i thrillern The Patient

The Patient är en ny psykologisk thriller med Steve Carell i huvudrollen. Serien är skapad av duon bakom The Americans.

Joe Weisberg och Joel Fields är radarparet som skapade en av kabelkanalen FX mest uppmärksammade serier, den prisbelönade spionhistorien The Americans. Nu är de tillbaka med en ny FX-serie hos streamingtjänsten Hulu.

Den nya serien är en mix av psykologisk thriller och komedi. Handlingen kretsar kring en psykoterapeut som finner sig fångad av en seriemördare med ett ovanligt krav; att bromsa hans mordiska böjelser. Men att få styr på mannens tankar och samtidigt hantera sina egna tillbakaträngda problem innebär en resa som för terapeuten är lika förrädisk som själva fångenskapen.

Steve Carell, känd från The Office och senast The Morning Show och Space Force, gör rollen som psykoterapeuten Alan Strauss, som under ytan är en man som befinner sig i djup sorg och smärta efter att ha förlorat sin hustru och tappat kontakten med sin religiösa son. Carell ska också dela producentansvaret med Weisberg och Fields. 

Domhnall Gleeson som seriemördaren Sam Fortner.

Irländaren Domhnall Gleeson (Run) spelar patienten Sam Fortner som visar sig vara en seriemördare. Sams mörka tankar är inte helt lätt att behandla när han vägrar att adressera viktiga ämnen som relationen till hans mor.

FX och Hulu ägs av Disney. Troligt svenskt hem för The Patient är därför Disney+.