Andrew Garfield som Richard Branson

Andrew Garfields paus blir inte särskilt lång. Den Oscar- och Emmynominerade skådespelaren ska porträttera Richard Branson i en miniserie.

Andrew Garfield har varit het värre de senaste åren. Han har Oscarnominerats för Tik tik … Boom!, Emmy-nominerats för Under the Banner of Heaven och dessutom medverkat i en kassasuccé när han repriserade sin roll i den senaste Spider-Man-filmen samt spelat mot Oscarvinnaren Jessica Chastain i The Eyes of Tammy Faye.

Efter den hektiska perioden har Andrew Garfield sagt att han ämnar ta en paus från skådespelandet, men nu rapporterar Deadline Hollywood att han redan har klart med nästa tv-roll. Han ska spela den brittiska miljardären Richard Branson i en miniserie om hur entreprenören fick Virgin Atlantic att flyga.

Miniserien Hot Air ska baseras på journalisten Martyn Gregorys book Dirty Tricks från 1994. Titeln syftar på den skandal som involverade ett försök från det etablerade flygbolaget British Airways att tvinga bort Virgin Atlantic från marknaden. Det resulterade i att Branson stämde BA och som kompensation erhöll 3,5 miljarder pund.

Hot Air är nu ute för budgivning bland olika plattformar.