Trailer: Skräckantologin Monsterland

Dags för ännu en skräckantologi. Det är en tunn linje som skiljer människa från monster i Hulus Monsterland.

De blir allt fler, skräckantologierna. FX var banbrytande med American Horror Story. HBO har satsat på Room 104 och Castle Rock medan Netflix har norska Bloodride och sin framgångsrika The Haunting-serie (The Haunting of Bly Manor har premiär den 9 oktober). Bara för att nämna några.

Näst på tur står Hulu som släppt en trailer för sin nya antologiserie Monsterland. Skräckserien har premiär den 2 oktober på den amerikanska streamingtjänsten, som ägs av Disney och enligt uppgift ska lanseras internationellt under nästa år.

Monsterland är baserad på North American Lake Monsters, en samling berättelser av Nathan Ballingrud som utspelar sig i en värld där det finns fantasivarelser som sjöjungfrur, änglar och märkliga bestar. Serien följer ett antal olyckliga människor som drivs till desperata handlingar. Med en tagline som Fear the monster inside us all blir det tydligt att det är en tunn linje som skiljer människa från monster.

En rad välbekanta skådespelare, inklusive Kelly Marie Tran (Star Wars), Taylor Schilling (Orange is the New Black), Mike Colter (Luke Cage), Nicole Beharie (Sleepy Hollow), Hamish Linklater (Legion), Kaitlyn Dever (Unbelievable) och Jonathan Tucker (Westworld), dyker upp i de totalt åtta avsnitten.