Från Star Wars till monsterantologi

Från en galax långt, långt bort till en värld befolkad av fantasivarelser. Kelly Marie Tran är den senaste i raden att ansluta till antologiserien Monsterland.

Kelly Marie Tran slog igenom som Rose Tico i Star Wars: The Last Jedi och Star Wars: The Rise of Skywalker och syntes sedan i Facebookserien Sorry For Your Loss. Nu ska hon medverka i en antologiserie i skräckgenren från den amerikanska streamingtjänsten Hulu.

Dramaserien Monsterland bygger på North American Lake Monsters, en samling berättelser av Nathan Ballingrud som utspelar sig i en värld där det finns fantasivarelser som sjöjungfrur, änglar och konstiga bestar. Serien följer ett antal olyckliga människor som drivs till desperata handlingar och visar att det är en tunn linje mellan människa och monster.

Kelly Marie Trans avsnitt i antologiserien har titeln Iron River, MI. Hon spelar Lauren som lyckats bygga ett nytt liv för sig själv efter att hennes bästa vän spårlöst försvunnit när de båda var 16 år. Lauren återvänder nu till sin lilla hemstad i Michigan för att gifta sig.

Redan klara för roller i Monsterland är Taylor Schilling (Orange is the New Black), Mike Colter (Luke Cage), Kaitlyn Dever (Unbelievable) och Jonathan Tucker (Westworld).

Kaitlyn Dever och Jonathan Tucker inleder hela antologiserien med ett avsnitt där Dever spelar en ung ensamstående mamma och servitris. Toni lever i en håla i Louisiana utan familj, pengar och hopp när hon möter Tuckers karaktär, den mystiska och magnetiska främlingen Alex, och tvingas ta ställning till hur långt hon är villig att gå för att förändra sin verklighet.

Mike Colters avsnitt heter Newark, New Jersey och handlar om Brian, som brottas med sorgen och skulden han känner efter att hans dotter försvunnit när han skulle ha haft uppsikt över henne. Han vägrar tro att dottern är död och kan inte gå vidare i livet eller finnas där för sin hustru.