Trailer: Sjömonster i Doctor Who-special

Jodie Whittakers tid som tidslord närmar sig slutet. Men först ställs hon öga mot öga med ett sjömonster i Doctor Who: Legends of the Sea Devils.

The Sea Devil är ett klassiskt monster i Doctor Who-mytologin, men har inte synts till sedan Warriors of the Deep 1984. Nu kommer sjödjävulen upp till ytan igen i den andra av tre Doctor Who-specialer som markerar slutet på Jodie Whittakers era som den brittiska evighetsseriens första kvinnliga tidslord.

Sjödjävulen återvänder. Foto: BBC

I den nya specialen, som kommer till brittiska BBC den 17 april, ställs doktorn, Yaz (Mandip Gill) och Dan (John Bishop) ansikte mot ansikte med ”the Sea Devils”. Frågan är också varför den legendariska piraten, drottning Madam Ching (Crystal Yu), anlänt för att leta efter en förlorad skatt och vad det är för skrämmande krafter som lurar under 2000-talets hav? Yaz romantiska känslor för doktorn kommer också upp i den andra specialen.

Enligt regissören Haolu Wang är den andra specialen lite lättsammare och den sista chansen för Jodie Whittaker att ha lite roligt innan det är dags för doktorn att regenereras i tredje specialen som anländer i höst och sammanfaller med BBC:s 100-årsfirande.

Showrunnern Chris Chibnail överlämnar då samtidigt stafettpinnen till en gammal bekant, Russell T Davies. Det var Davies som för 16 år sedan återupplivade den klassiska brittiska sci fi-serien. Däremot är det fortsatt hemligt vem som blir den fjortonde doktorn att resa i tiden med sin Tardis.