Trailer: Sarandon och Friel i Monarch

Susan Sarandon spelar countrydrottning i en dynasti i musikdramat Monarch som nu äntligen når tittarna. Hennes lika äregiriga dotter spelas av Anna Friel.

Monarch skulle haft premiär i januari, men bara veckor innan det utsatta datumet så valde Fox att skjuta fram serien till hösten. Det visar inte direkt på högt förtroende från tv-bolaget, men den 11 september är det i alla fall dags att låta tittarna ta del av serien.

Monarch beskrivs som ett multigenerations- och musikaldrama om familjen Roman. I toppen av familjeträdet återfinns countrydrottningen Dottie Cantrell Roman, spelad av Oscarsbelönade Susan Sarandon. Hon har tillsammans med maken Albie (Trace Adkins) byggt en countrydynasti som hotas av lögner och hemligheter. 

Dottern Nicolette “Nicky” Roman vill gärna ärva countrytronen, men frågan är om hennes mor är beredd att låta henne göra det. “Nicky” spelas av Sverigebekanta Anna Friel som gjorde titelrollen i Hans Rosenfeldts kriminalserie Marcella och i Viaplays originalserie The Box som spelades in på Cirkus i Stockholm.

Monarch är en Fox-serie som kan streamas dagen därpå hos streamingtjänsten Hulu. Båda Disney-ägda. Med andra ord är det Stars på Disney+ som blir hem för serien om den tar sig till Sverige.