Återförening för Neve Campbell i Avalon

Neve Campbell, David E Kelley och Michael Connelly ska samarbeta igen. Bearbetningen av The Lincoln Lawyer följs upp med dramaserien Avalon.

Manusdoktorn David E Kelley är både flitig och framgångsrik. Projekten står på rad och två av dem inkluderar skådespelaren Neve Campbell och författaren Michael Connelly. Kelley stod för bearbetningen av The Lincoln Lawyer för Netflix och har även skapat nya ABC-dramat Avalon som bygger på en novell av Connelly, känd för att ha skrivit böckerna som ligger till grund för tv-serien Bosch.

Neve Campbell må ha hoppat av Scream 6 på grund av en lönetvist, men hon har gott om sysselsättning ändå. I Avalon ska hon spela huvudpersonen Nicole “Nic” Searcy, en detektiv vars moralkompass fått henne förflyttad dit ingen med karriärambitioner vill, nämligen Avalon på Catalina Island.

Catalinas lokalbefolkning servar mer än en miljon turister årligen och varje dag när färjan anlöper så anländer också hundratals potentiella nya berättelser till ön. Searcy får nytta av sin detektivtalanger när hon dras in i ett mysterium som kommer att utmana allt hon vet om sig själv och ön, står det i synopsis.

Steven Pasquale och Roselyn Ruff är klara för de andra stora rollerna i Avalon.

Neve Campbell kommer att kombinera Avalon med Lincoln Lawyer, men i säsong två av Netflixserien i en gästroll. Hon har också en gästroll i Anthony Mackies kommande serie Twisted Metal som just nu spelas in.