Cruel Intentions 15 år senare

Minns ni Cruel Intentions? Nu vill NBC göra en uppföljande tv-serie av kultfilmen och försöker få Sarah Michelle Gellar att spela Kathryn Merteuil igen.

Sarah Michelle Gellar är allra mest känd för huvudrollen i Buffy the Vampire Slayer, men hon medverkade också i en rad ungdomsfilmer i slutet av 90-talet, varav Cruel Intentions är en av de mest kända. Kultfilmen med Sarah Michelle Gellar, Ryan Philippe, Reese Witherspoon och Selma Blair fick i Sverige titeln En djävulsk roman. Den handlar om två rika och uttråkade styvsyskon, Kathryn och Sebastian, som ägnar sin tid åt att manipulera, förföra och lura mer oskyldiga skolkamrater.

När regissören Roger Kumble nu vill fortsätta historien i tv-formatet har det gått 15 år och den vackra och sluga Kathryn försöker ta kontrollen över både Valmont International och Bash Casey, sonen till hennes nu avlidne styvbror Sebastian Valmont och Annette Hargrove. När Bash hittar sin fars hemliga dagbok blir han introducerad till en värld som han aldrig hade kunnat föreställa sig, full av sex, makt och korruption.

Enligt Deadline.com har producenterna varit i kontakt med Sarah Michelle Gellar för att få henne att reprisera sin roll som Kathryn Merteuil. Om det verkligen blir så återstår att se, men Gellar läser just nu manuskriptet för pilotavsnittet.

Sarah Michelle Gellar är eftertraktad och får erbjudanden varje pilotsäsong, men har bara tackat ja till två projekt sedan seriefinalen av Buffy the Vampire Slayer 2003. CBS-komedin The Crazy Ones och The CW-dramat Ringer utvecklades båda till serier, men överlevde bara en säsong vardera.