De är klara för spinoffen Wolf Pack

Det inte bara en Teen Wolf-film på väg. Nu annonserar Paramount+ även en spinoffserie med varulvstema. Castingen har inletts för Wolf Pack.

Fem år efter seriefinalen på MTV är plötsligt ungdomsserien Teen Wolf het igen. I mars påbörjades inspelningen av den sedan länge aviserade långfilmen som ska avrunda tv-serien och nu står det alltså klart att det också blir en serie i samma anda.

Jeff Davis skapade tv-serien, inspirerad av långfilmen med samma namn, och har också skrivit manuset till Teen Wolf: The Movie. Samme Davis ligger nu bakom även spinoffen.

Wolf Pack är baserad på en bok av Edo Van Belkom och följer två tonåringar, en pojke och en flicka, vars liv förändras för evigt när en brand i Kalifornien väcker liv i en skrämmande övernaturlig varelse. Efter att ha blivit skadade vid en attack dras tonåringarna till varandra och till två andra tonåringar som adopterades 16 år tidigare av en parkvakt efter en annan mystisk brand. När det blir fullmåne förenas de fyra och avslöjar hemligheten som binder dem samman – bettet och blodet från en varulv.

Produktionen av Wolf Pack startar nästa vecka. Klara för de ledande rollerna är Armani Jackson (Honor Society) som Everett, Bella Shepard (The Wilds) som Blake, Chloe Rose Robertson (Wildflower) som Luna och Tyler Lawrence Gray (Our Town) som Harlan.

I en pressrelease meddelar Paramount+ att Wolf Pack kommer att ha premiär senare detta år i USA, Kanada, Latinamerika, Australien, Sydkorea och en rad europeiska länder. I uppradningen nämns dock ingenting om Sverige och de övriga nordiska länderna.