Trailer: Power Book III: Raising Kanan

Dags för nästa spinoff från Starz Power-franchise. Den officiella trailern har nu släppts för historien om Kanan Stark som startar i juli.

Rapparen Curtis ”50 Cent” Jackson och manusförfattaren och showrunnern Courtney Kemp Agboh har byggt ett Power-universum hos den amerikanska kabelkanalen Starz. Hela fyra spinoff-serier har fått klartecken av kanalen.

Den första, Power Book II: Ghost, hade premiär i september förra året och är redan förnyad för en andra säsong. Den andra, Power Book III: Raising Kanan, har premiär den 18 juli.

Berättelsen tar då ett rejält kliv bakåt i tiden, till Southside Jamaica, Queens, 1991. Eller som huvudpersonen uttrycker det i teasern: ”You already know how this story ended. Now see how it started”.

I originalserien spelades Kanan Stark av 50 Cent. Den yngre versionen i spinoffen spelas av Mekai Curtis. Kanans mamma Raquel spelas av Patina Miller (Madam Secretary) och i trailern framgår att hon är en drogdrottning och att hennes 15-årige son redan är en aspirerande drogprins. Raquel försöker visserligen uppfostra Kanan till en smart ung man som håller sig undan hela drogkarusellen men det får honom bara att vilja springa ännu fortare mot den.

Mekai Curtis och Patina Miller i Power Book III: Raising Kanan. Foto: Cara Howe/Starz

Omar Epps (House), Joey Bada$ (Mr Robot), Malcolm M Mays (Snowfall) och dansaren London Brown ( Ballers) ingår också i rollistan.

I Sverige hamnar Starz-serier numera hos Viaplay. Där finns nu både originalserien Power och den första säsongen av Power Book II: Ghost. De sex säsongerna av Power finns också fortfarande på HBO Nordic.