Trailer: Penny Dreadful: City of Angels

Satan är här! Eller åtminstone en trailer för Penny Dreadful-spinoffen City of Angels med Natalie Dormer som demon i olika skepnader.

Penny Dreadful: City of Angels är alltså John Logans fristående fortsättning på den gotiska skräckserien som utspelade sig i det viktorianska London. I den nya serien i samma spirituella anda har Logan förflyttat handlingen till Los Angeles på 1930-talet, en period då mexikansk-amerikansk folksägen hade en stark ställning och samhällsklimatet präglades av stora sociala och politiska spänningar.

Tron eller tvivlet på mänskligheten är ett genomgående tema i den nya serien och John Logan har sagt till Entertainment Weekly att han skapade City of Angels som en reaktion på de senaste årens utveckling mot en växande politisk extremism och nationalism, allt farligare demagogi och aggressiva rasism och antisemitism.

I trailern vandrar Natalie Dormer runt och orsakar kaos som den kaosdemon hon spelar. Den enda skådespelaren från originalserien, Rory Kinnear, spelar ett monster även i City of Angels, men den här gången i formen av en nazist.

Vi möter också Tiago Vega (Daniel Zovatto), den första chicano (mexikan-amerikan) som tjänstgör som detektiv hos Los Angeles-polisen. Det otäcka mordfall som han och hans mentor Michener (Nathan Lane) utreder riskerar att leda till kravaller på Los Angeles gator. Mer om övriga skådespelare som medverkar här.

Spinoffen är liksom originalserien en Showtime-serie. Det gör att vi både tror och hoppas att Penny Dreadful: City of Angels kommer till HBO Nordic i anslutning till premiären på den amerikanska kabelkanalen den 26 april.

Alla tre säsongerna av Penny Dreadful finns på HBO Nordic att upptäcka. Säsong två fick högsta möjliga betyg med omdömet ”En ny höjdpunkt för viktoriansk skräck”. Läs recensionen här.